Göran Persson gjenvalgt som partileder

Socialdemokraterna som denne uken avholder kongress i Malmö har enstemmig gjenvalgt Göran Persson som partileder og Marita Ulvskog som partisekretær. Finansminister Pär Nuder og LO-leder Wanja Lundby-Wedin er også medlemmer av partiets mektigste organ, verkställande utskott.


Göran Persson er altså gjenvalgt som partileder. Det betyr at han kommer til å lede Socialdemokraterna inn i riksdagsvalget neste år og fortsette som statsminister hvis de rød-grønne vinner.

Share
This entry was posted in Skandinavia. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

2 Comments

 1. Morten Fjeldberg
  Posted 1 November, 2005 at 4:20 pm | Permalink

  Göran Persson kunne nok tenkt seg å gå av tidligere, men drapet på den soleklare arvtakeren, tidligere utenriksminister Anna Lindh, i forkant av euro-avstemningen 2003 satte en stopper for de planene.

  En annen arvtaker, Mona Sahlin, tabbet seg kraftig ut i flere økonomiske skandaler, men det ser ut til at hun er i ferd med å rehabiliteres sregjeringsmedlem.

  En kvinne som ofte nevnes er Sveriges EU-kommissær Margot Wallström, men hun har offentlig sagt flere gangerat hun ikke er kandidat.

  I mellomtiden har opposisjonen samlet seg i Allians för Sverige, der lederen for Moderaterna Fredrik Renfeldt mer og mer fremstår som en borgerlig statsministerkandidat.

  Valget neste år kan vise seg å være et svært spennende oppgjør. Selv om de borgerlige har ledet på nesten samtlige meningsmålinger hittil i år, bør ingen undervurdere Göran perssons formidable evner som en effektiv campaigner.

 2. L. B.
  Posted 1 November, 2005 at 9:03 pm | Permalink

  Persson har fått noen skikkelige skudd for baugen – heldigvis.
  Spesiellt EMU og andre EU spørsmål har vært skikkelige knekker for han.

  Men, man skal ikke undervurdere han – han har en kraftig evne og en sterk personlighet.