Tysk storkoalisjon i fare

Etter at Franz Müntefering i går overraskende meddelte at han ikke vil stille til gjenvalg som partiformann for SPD etter å ha tapt en votering i landsstyret om hvem som skal være ny generalsekretær er den nye tyske storkoalisjonen av CDU/CSU og SPD i fare.


Partiformannen i CSU, ministerpresident i Bayern Edmund Stoiber har etter Münteferings avgang sagt at han vil holde seg i Bayern. Det var meningen at Stoiber skulle overta som økonomiminister. Det er også usikkert om Müntefering, som etter planen skulle være visekansler og arbeidsminister, kommer til å delta i den nye regjeringen.

Tysk politikk går spennende tider i møte.

Share
This entry was posted in Europa. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment

  1. Morten Fjeldberg
    Posted 3 November, 2005 at 9:51 pm | Permalink

    SPD har funnet en ny partiformann etter at partiformann Franz Müntefering kunngjorde at han ikke stiller til gjenvalg som partiformann på landsmøte etter at hans kandidat til genberalsekretærstillingen Kajo Wasserhövel tapte en votering i landsstyret mot venstresidens kandidat Andrea Nahles.

    Ministerpresidenten i Brandenburg, den 51 år gamle Matthias Platzeck tar over vervet, og det kan vise seg å være smart. Han har erfaring fra å regjere med CDU.