Angela Merkel er Tysklands første kvinnelige forbundskansler

Tirsdag denne uken valgte Tysklands Bundestag Angela Merkel til den første kvinnelige forbundskansler. Merkel skal de neste 4 årene lede en koalisjonsregjering bestående av CDU/CSU og SPD. Oppgavene står i kø. Hun skal bygge bro til USA samtidig som forholdene til resten av EU skal styrkes, økonomien skal bygges opp igjen etter mange år med tilbakegang, 5 millioner arbeidsløse skal få jobb, sosial- og pensjonssystemet skal reformeres, man skal finne en løsning sammen med resten av EU vedrørende spørsmål som konstitusjonen, Tyrkias medlemskap og budsjett.

Det er spennende å se om storkoalisjonen kan løse disse problemene. Sist de store partiene CDU/CSU og SPD satt sammen i regjering var i perioden 1966-1969.

Merkel får med seg Franz Müntefering fra SPD som visekansler og arbeidsminister og Peer Steinbrück fra SPD som finansminister.

Share
This entry was posted in Europa. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.