Bush på offensiven

President George W. Bush sliter om dagen. Han opplever et fall på meningsmålingene, stadig flere mener at USA bør trekke sine styrker ut av Irak, USA har et rekordhøyt underskudd på statsbudsjettet, Republikanernes leder i Representantenes Hus Tom DeLay måtte gå av siktet for triksing med valgkampmidler, Republikanernes leder i Senatet Bill Frist er i hardt vær etter tvilsomt aksjesalg og visepresident Dick Cheneys stabssjef Lewis “Scooter” Libby måtte gå av etter avsløring av identiteten til CIA-agent Valerie Plame.

Men nå er Bush på offensiven. Han har startet på en turne der han skal selge inn sitt budskap om Irak til velgerne. Det er kun ett år igjen til de meget viktige mellomvalgene der Republikanerne har mye å forsvare. Hele Representantenes Hus er på valg. Av de 435 representantene har Republikanerne 232, Demokratene 202 og 1 er uavhengig. Av de 33 senatorene som er på valg har Republikanerne 15, Demokratene 17 og 1 er uavhengig. Av de 36 guvernørene som er på valg har Republikanerne 22 og Demokratene 14.

Altså er det mye som står på spill for presidenten og Republikanerne. Eneste trøst er at Demokratene sliter i opposisjon og ikke har en samlende leder.

Les mer på http://edition.cnn.com/2005/POLITICS/11/30/us.iraq/index.html

Share
This entry was posted in USA. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment

  1. Morten Fjeldberg
    Posted 30 November, 2005 at 4:20 pm | Permalink