Strong growth for Indian economy

The Indian economy grew at 8% in the six months to September compared with a year ago, meeting the target for growth set by the finance ministry.

Farmann kommentar: India og Kina, som sammen har over 2 milliarder mennesker, er på full fart fremover økonomisk. Kina kombinerer kommunisme som politisk system, med stadig mer markedsøkonomi som økonomisk system. Ingenting tyder på at det politiske systemet vil mykes opp, men økonomisk tillater de stadig mer private og utenlandske investeringer. India styres av en koalisjonsregjering der kommunistene er med under ledelse av den tidligere finansminister Manmohan Singh. Den mektigste politikeren er likevel lederen for Kongresspartiet Sonia Gandhi. Økonomisk har også de lagt india på en kurs mot mer privat og utenlandsk investering. USA og EU har fått alvorlige utfordrere.

Share
This entry was posted in Økonomi. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.