Eksperttips

Svenske Affärsvärlden har denne uken et langt intervju med fire ledende aksjeplukkere.
Her er tipsene de gir for 2006:

Mats Qviberg:
- Investor
- Industrivarden
- SAAB

Ragnhild Wiborg
- Transocean, verdens største riggselskap notert på hovedlisten i USA. Er fremdeles billig.
- Pfizer

Patric Tigerschiold
- Astra
- Ericsson
- Munters
- SEB

Johan Lannebo
- Astra Zeneca
- Scania
- Audiodev

Share
This entry was posted in Finans. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment

 1. Posted 28 January, 2006 at 5:47 pm | Permalink

  Å plukke aksjer for et år frem i tid, må alltid anses som et lotteri. Radikale vendinger i aksjemarkedene kan alltid skje, og vi forfekter at “timing” er et nødvendig og kritisk element i all form for investering eller sparing som baseres på aksjebaserte objekter.

  Noen tanker rundt fenomenet ble for vel 5 år siden satt på papiret:

  Langsiktighet vs. Timing
  Mange mener selv at de tenker langsiktig gjennom en ’kjøp-og-hold’ strategi. Men i praksis viser det seg at mange i virkeligheten praktiserer et ’holder-det-ikke-ut-lenger’ system for fondskjøp og salg…

  (Full tekst på http://www.unit-link.no/langsiktighet-vs-timing.pdf)

  Ikke vent til det er for sent
  Når markedene stiger og “alle” tjener penger, kan det virke unødvendig med strategi som skal ta en ut av aksjer og fond. Sannsynligvis er det beste bare å akseptere sporadiske, små nedturer som måtte komme, og stå løpet ut. “Timing” er unødvendig luksus som de fleste føler de kan klare seg uten – omtrent som å ikke betale forsikringspremie fordi hendelsene ikke kommer til å ramme meg.

  Først den dagen børsoppgang har snudd til mer langvarig nedgang, er det at verdien av timing virkelig kommer klart til syne. Og som med forsikring – dette er noe en ikke bør overse helt til en innser at det skulle ha vært tatt hånd om. Da er det gjerne for sent.

  Hvordan det har gått
  http://www.geocities.com/k_tieff/graf-skandia-kt-real.gif