Meglerhonorarer i fritt fall

“Byen har ikke akkurat for få meglere,” som en megler fortalte oss. Eiendomsmeglerhonorarene i hovedstaden er i fritt fall. Vi har eksempler på at samme meglerhus har senket prisene fra 1,9% til 1,2% fra 2003 til 2006, pluss moms. Tidligere var 2,9% ikke uvanlig, og det er trykket på en del standard kontrakter. I dag får ingen 2,9%. Et sted mellom 1,2-1,7 til 1,9% er der markedet ligger. Man skal sammenligne en del kostnader og avgifter for å finne riktig sammenligningsgrunnlag. Man skal også huske på at det generelle prisnivået er gått kraftig opp, det er ikke blitt 50% mer jobb å selge en leilighet selv om leiligheten er gått opp 50% i pris – dette reflekteres i prosentsatsene.

Share
This entry was posted in Forretningsliv. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.