Tegningerne

Jacob Bræstrup skriver:


Det er i denne tegninge-sag vigtigt at holde sig for øje, at der i virkeligheden er tale om tre diskussioner, der desværre ofte bliver sammenblandede. Den første diskussion, som Jyllandsposten forsøgte at starte med tegningerne drejer sig om, hvorvidt der i Danmark i disse år er en stigende selv-censur i medierne, når det gælder Islam? Som bekendt bragte Jyllandsposten tegningerne i kølvandet på, at det tilsyneladende havde været svært at finde en tegner, som ville illustrere en børnebog om profeten Muhammeds liv. Den anden diskussion handler om, hvorvidt det var god eller dårlig smag af Jyllandsposten, at publicere tegningerne, og hvor grænsen bør gå, for hvad man bør kunne sige om andres religion (bemærk brugen af bør og ikke skal/må). Endelig handler diskussionen om, hvorvidt man skal acceptere, at folk – hvor fornærmede de end måtte være – kan få lov til at indskrænke ytringsfriheden gennem trusler, vold og hærværk.

Les artikkelen hos Copenhagen Institute.

Share
This entry was posted in Kommentar. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.