Gi oss vårt daglige kindergulag, o statsråd Djupedal!

Statsråd DjupedalAftenposten kunne nylig rapportere om et foreldrepar som hadde skrevet brev til statsråd Djupedal, hvor de hadde bedt ham være ”dagpappa.” Ja, var det for dem selv, eller var for en unge de hadde?

Det var visst noen besteforeldre inne i bildet, og de tok seg av det nødvendige. Dette var visst en nødløsning, da de bodde langt unna. Ja, det er nødløsninger dette med familie. Alt annet enn den store allmektige gode Stat er nødløsninger.

Foreldre setter barn til verden. Ansvaret for å ta seg av dem har Staten, noe som følger av Statens ansvar for å ta seg av oss alle – fra vugge til grav. Send alle ungene til statsrådens kontor. Så slipper han å hente dem.

O statsråd Djupedal! Frels oss fra det personlige ansvar!

Share
This entry was posted in Satire. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.