Knapt flertall for Prodi

Sentrum-venstre-koalisjonen under ledelse av Romano Prodi ser ut til å få et flertall i Deputertkammeret med 341 mandater, mot 277 mandater for sentrum-høyre koalisjonen. I Senatet ligger sentrum-høyre koalisjonen an til å få 155 mandater, mot 154 mandater for sentrum-venstre-koalisjonen. Utenlandsvelgere skal velge 6 senatorer, men sentrum-venstre-koalisjonen hevder den kan vinne 4 av disse mandatene, noe som gir den kontroll over Senatet.

Dermed er det klart at Romano Prodi overtar som statsminister, men han vil få det svært vanskelig med å styre. Opposisjonen er sterk, og Prodi må samle mange ulike partier, alt fra kristelig-demokrater til kommunister. Italias politikk kommer fortsatt til å være uforutsigbar.

Berlusconi har ennå ikke erkjent nederlag. Forza Italia er fortsatt Italias største parti, og Berlusconi har ingen utfordrere om makten i partiet. Han kommer fortsatt til å spille en sentral rolle.

Share
This entry was posted in Europa. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.