Markedskommentar

Vi har fått en kraftig korrektur i markedet, dette måtte komme før eller senere.
Asia har i natt fortsatt fallet, og vi kan derfor forvente at fallet fortsetter i Oslo i dag. En lavere oljepris, nå nede på USD 68 taler også for dette.
Det er viktig å skille på særnorske forhold og de internasjonale. Den høye oljeprisen på over USD 70 må ikke taes for gitt. Langsiktig er trenden for den inflasjonsjusterte prisen på olje nedadgående, det vil det fortsette å være. Det kan derfor hende vi har nådd en midlertidig topp for oljeprisen i denne omgang, det betyr selg i norske aksjer. Det betyr også selg NOK, selv om kronen kortsiktig har styrket seg fra under 6 kr mot USD til nå 6,15.
Hva skal man da kjøpe? Mange mener USA-aksjer er billige. Også eiendom i USD er blitt omtalt som billig. Vi forventer at USD vil falle så amerikanske eksportbedrifter er interessant.
Uansett vil den nærmeste tiden antagelig bli turbulent, det kan derfor være fornuftig å redusere sin totale eksponering. På den annen side tenker veldig mange slik, og det presser ned prisene, som leder til kjøpsmuligheter.

Share
This entry was posted in Finans. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.