Arbeidsgiver kan lese e-posten din

Fra 1. mars kan arbeidsgiver med loven i hånd gå gjennom jobbmailen din, melder VG.

Personvern om epost er viktig, men desverre oversett. Mange velger en “gratis” epost konto fra en av de store internasjonale aktørene, men glemmer at disse aktørene som Google, Yahoo og Microsoft ikke bryr seg om norske personvernregler. For dem gjelder amerikanske regler, databaser blir analysert på kryss og tvers for å tjene penger på deg og din epost bruk, og amerikanske myndigheter har fullt innsyn i mailene – FBI, CIA, IRS og hele gjengen har fullt innsyn i din epost.

Løsningen er å skaffe seg en egen privat webmail konto fra en pålitelig aktør i Norge.

Som mange kjenner til stiftet jeg selskapet Runbox AS i 1999. Runbox har levert sikker epost fra Norge siden 1999. Selskapet jobber kun med fri programvare, følger norsk lov, og har en svært høy etisk standard.

Runbox sender ikke spam, og deler ikke data med noen. Da må tjenesten nødvendigvis være en betaltjeneste som koster 495 kr per år (inkludet moms). Det mener vi god epost er verdt, når de fleste betaler flere tusen kroner per år for sin mobiltelefon.

Registrer deg for en Runbox epost konto i dag, send denne artikkelen til dine venner.

Runbox leverer epost til privatpersoner og næringsliv. For bedrifter som ønsker å gi sine ansatte egne private webmail kontoer har Runbox kvantumsrabatter.

Jeg stiller gjerne til debatt om dette i dagene som kommer.
Spre gjerne denne meldingen.

Oslo, Norge. 2. februar 2009
Hans Jørgen Lysglimt

Share
This entry was posted in Økonomi. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment

  1. Posted 3 February, 2009 at 2:01 pm | Permalink

    Hvis du virkelig bryr deg om personvern hjelper det lite å bruke en betaltjeneste som Runbox – du må kryptere meldingene du sender. Vanlig epost sendes i klartekst og routes ofte via titalls servere før den når frem. Enhver med kontroll over en av disse mellomleddene kan lese eposten du sender. Gmail tillater både POP og IMAP, så du kan lese den uten å bruke webgrensesnittet med reklame. Og du kan selvfølgelig kryptere den, noe som gjør det umulig for Google eller andre enn mottakeren å lese den. GNU PG er gratis og åpen programvare for sterk kryptering.