« Europas økonomier trues av den europeiske livsstilen | Forsiden | Det gode liv II: Hva koster det å leve i USAs sørstater? »

Juni 24, 2005

Økonomisk boblesommer?

Dagens Nyheter kan i dag rapportere at svenske børsdirektørene ferierer på bryggen: "Hela 15 av de 25 högsta cheferna har eget sjöställe. Det är strandtomter i kända sommaridyller som Marstrand, Båstad och Skanör som gäller. Direktörs­tätast är Stockholms skärgård, tätt följt av Bohuslän och Skånes sydkust." På hyttene som ikke er arvet ligger snittprisen rundt tre millioner SEK, skriver avisen. Hos naboen Danmark melder derimot Politiken at mange økonomer mener sommerhusprisene er en boble: "De tyske turister svigter i år, og derfor står mange sommerhuse ledige og billigt til leje i år. Det kan prikke hul i sommerhusboblen, og priserne risikerer at falde drastisk på meget kort tid advarer flere økonomer."

Her hjemme advarer oljeekspert Hans Henrik Ramm og forvalter Peter Warren i DN om bobletendenser innen oljesektoren på Oslo Børs: " - Folk hiver alle reservasjoner på bålet, de stuper bare i det. Jeg føler å ha sett dette før, både i teknologi på 80-tallet og internett i 2000. Dette lukter boble lang vei, sier Warren til Finansavisen." Samtidig kan vi i sørlandsavisen Fædrelandsvennen lese om ungjenter med solbriller til 2500 kr stykket, fra designeren Christian Dior. Trenden er at brillene skal være "store - veldig mye større enn i fjor". Store som en boble.

Diskuter lånefesten i Farmann forum.

Posted by Vulcan at Juni 24, 2005 10:10 FM

Trackback Pings

TrackBack URL for this entry:
http://www.farmann.no/cgi-bin/mt-tb.cgi/108