« Hydro kan ha gjort nytt gigantfunn | Main | Ny nettugave av The Economist »

Bush i trøbbel

President George W. Bush er ialvorlig trøbbel og kommer til å få vanskeligheter med å få gjennom mange av sine viktigste saker i den siste perioden.

President George W. Bush vant an stor seier i fjorårets presidentvalg over den demokratiske presidentkandidaten John Kerry. Han har lansert mange viktige saker i sin siste presidentperiode:

skattekuttene skael være permanente
trygdesystemet skal reformeres
Afghanistan og irak skal demokratiseres
bekjempe terrorisme

Men nå har det dukket opp mange problemer for presidenten.

Han har nettopp fått gjennom sin nominasjon av John Roberts som ny høyesterettsjustitiarus etter William Rehnquist, men det store slaget vil stå når senatet skal behandle nominasjonen av etterfølgeren til Sandra Day O´Connor. Denne nominasjonen er ventet om få dager. Her kommer demokratene til å sette hardt mot hardt og mulig benytte seg av filibustertaktikk.

Det som er alvorlig for presidenten er at hans nærmeste rådgiver, visestabssjef og arkitekten bak hans valgkamper Karl Rove er i hardt vær etter avsløringer om identiteten til en CIA agent. Rove er mistenkt for å ha lekket informasjonen.

Republikanernes majoritetsleder i Senatet Bill Frist er i hardt vær etter et aksjesalg og republikanernes majoritetsleder i Representantenes Hus Tom DeLay, kjent som "The Hammer" fra den tiden han var majoritetsinnpisker, har måttet gå av midlertidig etter at han er tiltalt for misbruk av midler fra en politisk komite.

Presidenten og republikanerne går en tøff høst i møte, ett år før viktige mellomvalg til Kongressen.


Latest Original Farmann Articles:


Active Treads On Farmann Forum (open forum):


Secure Fast Email And Webhosting By Www.Runbox.Com
Runbox - The Leader In Premium Email And Webhosting
Runbox Premium Epost og Webhosting