« House GOP moves quickly to fill leadership post | Main | Fugleinfluensa kan drepe 150 millioner menesker »

En fjerde valgseier for Labour?

Tony Blair og Labour sikret seg sin tredje strake overveldende valgseier ved valget i mai. På denne ukens landsmøte legges slagplanene for en fjerde valgsier.

Labour sikret seg sin tredje strake valgseier ved valget i mai. Tony Blair er den første statsminister fra Labour som sitter i tre perioder og han har klart uttalt at han har ingen planer om å gå av før utløpet av valgperioden 2009/2010.

Finansminister Gordon Brown, som har en så sterk posisjon i Labour at han har ingen motkandidater til ledervervet den dagen Blair går av, må dermed smøre seg med mer tålmodighet. Han har allerde vært en av de finansministrene som har sittet lengst og han har vært svært suksessrik, Storbritannia har hatt en sterk økonomisk vekst de siste årene, men nå starter pilene å peke nedover.

I tillegg må Blair innse at hans store drøm å lede landet inn i eurosamarbeidet må skrinlegges for mange år fremover og han har fått en alvorlig skripe i lakken ved å være med i USAs koalisjon i Irak.

Uansett, slik den politiske situasjonen er i Storbritannia nå er det ingen som truer Blair og Labour. De konservative, som er den offisielle opposisjonen i parlamentet ligger fortsatt med knekket rygg, 8 år etter nederlaget 1997. William Hague måtte gå av 2001, Iain Duncan Smith 2003 og nå sier Michael Howard takk for seg. Nå skal toriene velge leder på nytt, det som er spennende er om de kan velge en leder som kan trekke til seg velgere fra sentrum eller de ender opp med en meget høyrevridd leder som dermed legger veien åpen for en ny valgseier for Labour.

Dermed kan Gordon Brown belage seg på å flytte fra finansministerens residens i Downing Street 11 til Downing Street 10.


Latest Original Farmann Articles:


Active Treads On Farmann Forum (open forum):


Secure Fast Email And Webhosting By Www.Runbox.Com
Runbox - The Leader In Premium Email And Webhosting
Runbox Premium Epost og Webhosting