Nobels fredspris 2005 går til IAEA og Mohamed ElBaradei

Nobelkomiteen har besluttet å gi årets fredspris delt til International Atomic Energy Agency IAEA og dets generaldirektør Muhamad ElBaradei.

Farmann kommentar: Det er gledelig at prisen gis til IAEA og ElBaradei. Verden har vært heldig som har blitt forskånet for bruk av atomvåpen siden 1945. En lang rekke stater har siden anskaffet atomvåpen og det er realistisk sett bare et tidsspørsmål når de vil bli brukt igjen. Flere eksperter mener også det kun er et tidsspørsmål før en terroristgruppe lykkes i å sprenge en skitten bombe. Vi ser frem imot debatten som nå kommer om atom spørsmålene og håper debatten vil ta opp kontroversielle temaer som Irans, Pakistans, Nord Koreas og Israels atomvåpen. Vi håper debatten også vil belyse den viktige og nyttige funksjon som atomenergi fyller.

Share
This entry was posted in Utenriks. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

13 Comments