« Junichiro Koizumi ommøblerer regjeringen | Main | Tysk storkoalisjon i fare »

Göran Persson gjenvalgt som partileder

Socialdemokraterna som denne uken avholder kongress i Malmö har enstemmig gjenvalgt Göran Persson som partileder og Marita Ulvskog som partisekretær. Finansminister Pär Nuder og LO-leder Wanja Lundby-Wedin er også medlemmer av partiets mektigste organ, verkställande utskott.

Göran Persson er altså gjenvalgt som partileder. Det betyr at han kommer til å lede Socialdemokraterna inn i riksdagsvalget neste år og fortsette som statsminister hvis de rød-grønne vinner.

Comments

Göran Persson kunne nok tenkt seg å gå av tidligere, men drapet på den soleklare arvtakeren, tidligere utenriksminister Anna Lindh, i forkant av euro-avstemningen 2003 satte en stopper for de planene.

En annen arvtaker, Mona Sahlin, tabbet seg kraftig ut i flere økonomiske skandaler, men det ser ut til at hun er i ferd med å rehabiliteres sregjeringsmedlem.

En kvinne som ofte nevnes er Sveriges EU-kommissær Margot Wallström, men hun har offentlig sagt flere gangerat hun ikke er kandidat.

I mellomtiden har opposisjonen samlet seg i Allians för Sverige, der lederen for Moderaterna Fredrik Renfeldt mer og mer fremstår som en borgerlig statsministerkandidat.

Valget neste år kan vise seg å være et svært spennende oppgjør. Selv om de borgerlige har ledet på nesten samtlige meningsmålinger hittil i år, bør ingen undervurdere Göran perssons formidable evner som en effektiv campaigner.

Persson har fått noen skikkelige skudd for baugen - heldigvis.
Spesiellt EMU og andre EU spørsmål har vært skikkelige knekker for han.

Men, man skal ikke undervurdere han - han har en kraftig evne og en sterk personlighet.

Post a comment

(If you haven't left a comment here before, you may need to be approved by the site owner before your comment will appear. Until then, it won't appear on the entry. Thanks for waiting.)


Latest Original Farmann Articles:


Active Treads On Farmann Forum (open forum):


Secure Fast Email And Webhosting By Www.Runbox.Com
Runbox - The Leader In Premium Email And Webhosting
Runbox Premium Epost og Webhosting