« Göran Persson gjenvalgt som partileder | Main | Intervju: Kjell Aamot - Schibsted »

Tysk storkoalisjon i fare

Etter at Franz Müntefering i går overraskende meddelte at han ikke vil stille til gjenvalg som partiformann for SPD etter å ha tapt en votering i landsstyret om hvem som skal være ny generalsekretær er den nye tyske storkoalisjonen av CDU/CSU og SPD i fare.

Partiformannen i CSU, ministerpresident i Bayern Edmund Stoiber har etter Münteferings avgang sagt at han vil holde seg i Bayern. Det var meningen at Stoiber skulle overta som økonomiminister. Det er også usikkert om Müntefering, som etter planen skulle være visekansler og arbeidsminister, kommer til å delta i den nye regjeringen.

Tysk politikk går spennende tider i møte.

Comments

SPD har funnet en ny partiformann etter at partiformann Franz Müntefering kunngjorde at han ikke stiller til gjenvalg som partiformann på landsmøte etter at hans kandidat til genberalsekretærstillingen Kajo Wasserhövel tapte en votering i landsstyret mot venstresidens kandidat Andrea Nahles.

Ministerpresidenten i Brandenburg, den 51 år gamle Matthias Platzeck tar over vervet, og det kan vise seg å være smart. Han har erfaring fra å regjere med CDU.

Post a comment

(If you haven't left a comment here before, you may need to be approved by the site owner before your comment will appear. Until then, it won't appear on the entry. Thanks for waiting.)


Latest Original Farmann Articles:


Active Treads On Farmann Forum (open forum):


Secure Fast Email And Webhosting By Www.Runbox.Com
Runbox - The Leader In Premium Email And Webhosting
Runbox Premium Epost og Webhosting