« How The U.S. Government Undermined the Internet | Main | Problemet med Høyre »

Hvor går aksjemarkedet i 2006?

Dagens Næringsliv hadde fredag et intervju med noen ledende finansaktører i Norge om hvor aksjemarkedet vil gå i 2006. Vi har noen kommentarer til det som ble sagt.

For det første har markedet en tendens til å overreagere. Oslo Børs har gått helt fenomenalt, antagelig har markedet overreagert i positiv rettning, men det er ingenting som tilsier at det ikke kan gå ytterligere – sannsynligvis gjør det det.

Spetalen mener ingenting kan gå 50% i løpet av 2006. Vi er overrasket over at han sier dette. Ementor alene har gått over 20% bare i desember. Spetalen nevnte selv Ementor som en doblingskandidat tidligere i år. Det er interessant å forsøke å sette seg inn i hvordan Spetalen tenker, han er en kortsiktig trader og investor, han sitter på meget bra likviditet – hva blir neste trekk? Hva kan kjøpes? Hva kan selges? Hvilke strukturer kan brytes opp? Hvor kan Spetalen gå inn og riste om på ting igjen? Det offentlige er overmodent for en skikkelig runde, kan han gjøre noe der?

Renten skal opp i 2006, både i Norge og internasjonalt. Vi har fremdeles god økonomisk vekst, så vi tåler noe renteoppgang. Men før eller senere møter vi motstand, før eller senere klarer ikke veksten å dra økonomien, og renten settes opp for mye. Da spises kapitalverdiene opp, og det kan fort føre til dårlige tider. Men når skjer dette? Det kan ingen si. Det vi kan si basert på erfaring er at aksjemarkedet som oftest reagerer 6 måneder før i tid. I desember 2006 indiskonterer aksjemarkedet det som skal skje i juni 2007.

Vi nøler med å tro at oppgangen skal fortsette helt til juni 2007, det kan hende det vil lønne seg å være noe forsiktig.


Latest Original Farmann Articles:


Active Treads On Farmann Forum (open forum):


Secure Fast Email And Webhosting By Www.Runbox.Com
Runbox - The Leader In Premium Email And Webhosting
Runbox Premium Epost og Webhosting