Ariel Sharon

Israels statsminister, Ariel Sharon, er alvorlig syk og har gjennomgått en operasjon. Han har hatt dårlig helse en tid, og visestatsminister Ehud Olmert har tatt over oppgavene midlertidig.

Ariel Sharon meldte seg november 2005 ut av Likud, som han hadde ledet siden 1999, og dannet Kadima. Kadima leder på meningsmålingene, men er fullstendig dominert av Sharon. Hvis det viser seg at Sharon er såpass syk at han må trekke seg tilbake, er det vanskelig å spå utgangen av parlamentsvalget i mars. Sharon er Israels mest populære politiker og har støtte fra alle fløyer. På grunn av sin tøffe lederstil og vilje til fred med palestinerne er det mange som ser Sharon som den eneste garantien for fred og sikkerhet.

Share
This entry was posted in Utenriks. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.