Gullpris over USD 555 per unse – NOK 119 100 kiloet

Gullprisen har brutt over USD 550 per unse og ble fredag omsatt for USD 557,2.

Vi kjøpte noe gull fredag ettermiddag på USD 554, men denne gang med gode marginer, slik at naturlige mindre svingninger ikke vil resultere i automatisk salg (margin calls). Dette er lange posisjoner vi har til hensikt å ha i flere år fremover.

Vi tror gull skal videre opp forbi USD 600 innen kort og videre opp forbi all time high fra 1980 på USD 850 per unse før den skal ytterligere opp sakte, men sikkert.

Vi frykter at gullet skal stige brått enda mer, det er i prinsippet ingen grense for hvor høyt det kan gå. Eller for å si det omvendt, det er i prinsippet ingen grense for hvor lavt dollaren kan falle når den ikke er backet med annet en løfter og gode hensikter. Men vi håper ikke at gullet når USD 3000 som noen aktører spår – kommer vi dit, har det finansielle systemet brutt sammen – da har vi virkelig store problemer.

Share
This entry was posted in Finans. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.