« Cartoon Jihads | Main | Holding one's breath »

Gull-bullrun fortsetter

Gull fortsetter sitt sterke bullrun og brøt mandag gjennom grensen på USD 550. Spotnoteringen nådde rekordnotering på USD 550,75, den høyeste prisen siden 1981. I skrivende stund handles gull spot til USD 546,10.

De gullposisjoner vi tok forrige uke på rundt USD 528 har gitt en meget god avkastning, men med en advarsel. Vi tok to posisjoner. Én på USD 25 og én på USD 150. Posisjonen på USD 25 hadde så liten margin at den automatisk solgte allerede første natten da kursen sank til USD 524,05. Det gjelder å ha tilstrekkelige marginer til å ta svingningene. Men, posisjonen på USD 150 hadde vi en høyere margin på, den ble ikke solgt og har vært med på oppgangen fra USD 528 og dermed tjent inn de tapte USD 25 flere ganger før vi rullet den over i nye posisjoner.

Gullpapiret streetTRACKS Gold Shares (NYSE:GLD) vi kjøpte i New York med norsk nettmegler til kurs USD 52,79 for 1/10 unse gull har steget til USD 54,60 og dermed gitt 3,49% avkastning.

Selv om gull nå har nådd en psykologisk grense på USD 550, mener vi gull skal videre opp. Hovedgrunnen til dette er det fundamentale fakta at Federal Reserve og alle andre sentralbanker "trykker" penger. Pengemengdesveksten ser ikke ut til å avta. Dessuten liker vi det faktum at gull handles internasjonalt til én pris. Du og jeg får samme pris som George Soros, Berkshire Hathaway og Goldman Sachs.

På kort sikt vil vi likevel se an om grensen på USD 550 brytes eller om vi skal ha en reaksjon ned før grensen brytes definitivt for godt. Vi selger derfor våre posisjoner nå og avventer. Vi kjøper igjen enten når vi mener en reaksjon ned begynner å bunne ut, eller når 550 grensen brytes med kraft.


Latest Original Farmann Articles:


Active Treads On Farmann Forum (open forum):


Secure Fast Email And Webhosting By Www.Runbox.Com
Runbox - The Leader In Premium Email And Webhosting
Runbox Premium Epost og Webhosting