« Gull fortsetter opp | Main | Gullprisen ... igjen »

Gullprisen

Gullprisen har brutt over USD 550 per unse og ble fredag omsatt for USD 557. Mandag morgen omsettes gull for USD 558. Grafen viser gullprisen fra årsskiftet til fredag. Vi har kjøpt gull i lange posisjoner som vi har til hensikt å ha i mange år fremover. Farmann anbefaler kjøp av gull. Gull har hatt en fantastisk utvikling, men det er ennå ikke for sent å kjøpe gull. Vi tror gull skal videre opp forbi USD 600 innen kort og videre opp forbi all time high fra 1980 på USD 850 per unse før den skal ytterligere opp sakte, men sikkert. Vi frykter at gullet skal stige brått enda mer, det er i prinsippet ingen grense for hvor høyt det kan gå. Eller for å si det omvendt, det er i prinsippet ingen grense for hvor lavt dollaren kan falle når den ikke er backet med annet en løfter og gode hensikter. Men vi håper ikke at gullet når USD 3000 som noen aktører spår – kommer vi dit har det finansielle systemet brutt sammen – da har vi virkelig store problemer.

I 1971 brøt USA gullmyntfoten ved Bretton-Woods-avtalen. Dette markerte et brudd mellom dollaren og gull. US dollar var fra det tidspunktet ikke lenger backet i gull. Som vi ser fra denne grafen (viser årlig snittpris) steg prisen på gull kraftig etter dette. Det er det samme som å si at verdien/prisen på US dollar falt tilsvarende kraftig.

Grafen viser gullprisen fra 2000 til 2006. Som vi ser bunnet gullet på USD 260 i 2001 og har siden steget kraftig. Omvendt kan vi si at US dollar har falt kraftig i verdi siden "toppen" våren 2001. Vi husker at 2001 var året George Bush allerede hadde bestemt seg for å gjøre noe i Irak før 9/11-hendelsen. Så kom 9/11 med alt hva det innebar.

I et historisk perspektiv vil vi om en del år klart kunne konstatere at fallet i verdien av US dollar og verdistigningen på gullet henger sammen med de enorme budsjettunderskuddene i USA, samt kostnadene med krigen siden 2001.


Latest Original Farmann Articles:


Active Treads On Farmann Forum (open forum):


Secure Fast Email And Webhosting By Www.Runbox.Com
Runbox - The Leader In Premium Email And Webhosting
Runbox Premium Epost og Webhosting