Trådløst internet – WiFi på reisefot

Vi reiser, så mye vi kan. Helt sentralt for oss er å ha tilgang til WiFi (trådløst internet) på reisen. Har vi tilgang til nett, blir reisen en drøm, uten tilgang til nett kan det fort bli et mareritt når man må bruke tid på å lete etter nett. Ofte er det umulig å vite på forhånd om et hotell har fungerende nett eller ikke. Flere ganger har vi også booket inn på hoteller som skal ha nett, men fått vite at “the net is down today, sir”. Det blir derfor å åpne laptoppen på hotellrommet og håpe man får inn et åpent nett. Det er bingo rett og slett, selv i storbyer som New York eller San Francisco kan man ikke være sikker på å finne et nett man kan bruke.

Undertegnede har derfor laget en løsning vi kan anbefale.

Kjøpt en ekstern WiFi-antenne med USB-kobling.
Undertegnede har kjøpt denne fra Linksys, kostet Euro 60 i Marbella, Spania:

http://www.provantage.com/linksys-wusb54gs~7LNKM00V.htm

Kjøp en ekstra lang, 5 meter (har vi testet) eller 10 meter (har vi ikke testet men bør gå greit) USB-kabel. Denne måtte vi leter litt etter, men de finnes. Vi fant en på 5 meter som kostet Euro 50 i Spania.

Nå har du effektivt en WiFi-antenne som du kan henge ut av vinduet på hotellrommet. Dét øker muligheten for å finne et nett dramatisk. Prøv deg frem med forskjellige vinkler på antennen, å feste antennen på toppen av et kosteskaft fungerer også bra (tro oss vi har prøvd dette). Det er verdt å forsøke etter mørkets frembrudd da forholdene ofte blir bedre når solen ikke forstyrrer signalene.

Vår erfaring er at i de fleste urbane strøk i Norge, Sverige, Spania, Kanariøyene, New York City og San Francisco vil du rimelig greit få inn et åpent nett på hotellrommet på denne måten. Et alternativ om du ikke får inn nett er å ta runden på hotellet dit og prøve deg frem på noen forskjellige rom som vender i andre himmelretninger. Hotellet vil nesten alltid la deg få et annet rom dersom du spør om det. Å sitte noen timer på taket på hotellet eller på en lokal fjelknaus er også mulig (jada vi har gjort det også).

Vi er usikre på om man lett finner nett på steder som Hellas, Egypt, Tunisia, Brasil, Thailand osv. Om noen har WiFi-erfaringer fra disse strøk, tar vi gjerne imot tips på dette.

Lykke til!

Share
This entry was posted in Reiseliv. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.