« Ikke kjøp Google | Main | Janteloven i oss alle »

Bush sliter med sitt eget parti

President George W. Bush er i hardt vær for tiden. Avtalen med det Dubai-baserte selskapet Dubai Port World om driften av de største havnene i USA har skapt sinne i det politiske miljøet i USA. Presidenten har erklært kampen mot terrorisme som hovedsak, og mange mener det er merkelig at et selskap i De Forente Arabiske Emirater skal få hovedansvar for havnene. Administrasjonen har pøst milliarder inn for å sikre flyplasser, men havnene er ikke tildelt store summer. Det er foruroliggende at havnene er så dårlig sikret i USA.

Denne uken gikk et overveldende flertall i Appropriation Committee i Representantenes Hus imot administrasjonen, og mye talte for at Representantenes Hus samlet, og at Senatet ville følge etter. Dubai Port World har i ettertid backet unna, og presidenten er påført et solid politisk nederlag.

Når man også vet at republikanerne fortsatt sliter med korrupsjonssaker i kjølvannet av lobbyisten Jack Abramoff, og at stadig flere republikanere som stiller til valg ved årets mellomvalg i Kongressen åpent kritiserer administrasjonen, er dette dårlig nytt for en president som fortsatt har nesten 3 år igjen av sin periode.

Nylig er det også spekulert i at visepresident Dick Cheney kommer til å gå av neste år, for å åpne for en ny visepresident som kan samle partiet og bygge seg opp som presidentkandidat. Farmann vet ikke om man skal stille for mye lit til de spekulasjonene, men det tyder på at Cheney ikke lenger har så stor innflytelse som han tidligere har hatt.

Presidenten skal også snart foreta en viktig utnevnelse av ny innenriksminister etter Gale Norton, som i et brev til presidenten 9. mars meddelte at hun kommer til å gå av 31. mars.

Demokratene utnytter alle disse sakene til sin fordel, og mellomvalgene til Kongressen kommer til å være svært spennende. For første gang på mange år vil republikanerne oppleve store nedturer, og mange representanter og senatorer står i fare for å miste sine plasser.

Republikanerne kommer derfor snart til å sette i gang prosessen for å finne en kandidat som kan samle sentrum av amerikansk politikk slik at de kan beholde presidentembetet. Foreløpig er det senator John McCain fra Arizona som ligger best an. En meget populær mann hos moderate republikanere og demokrater. Farmann vil tippe på at McCain som presidentkandidat for republikanerne vil være et godt valg, særlig hvis demokratene velger senator Joe Biden som kandidat. Et oppgjør som mange drømmer om, nemlig Condoleezza Rice og Hillary Rodham Clinton kommer nok til å være nettopp dét, en drøm.


Latest Original Farmann Articles:


Active Treads On Farmann Forum (open forum):


Secure Fast Email And Webhosting By Www.Runbox.Com
Runbox - The Leader In Premium Email And Webhosting
Runbox Premium Epost og Webhosting