« | Main | Oljen faller under USD 75 »

Dramatisk i metallmarkedene

Den seneste måneden og spesielt den seneste uken har vært dramatisk i metallmarkedene. Vi har skrevet mye om vår preferanse for gull (og delvis for sølv), og nå mener vi å se at verden våkner opp for dette. Vi ser ekstrem volatilitet, dette er skapt av fundamentalt forskjellige syn på gull og sølv. Vi har aktører som selger når prisen går opp og pusher kortsiktig prisen ned før kjøper igjen tar over. Den ekstreme volatiliteten i gull og sølv mener vi representerer et fundamentalt skifte mot hard assets. Verden svømmer over av likviditet i dag, rentene er presset ned med en ekspansiv pengepolitik. Den ekspansive pengepolitiken gir dobbel effekt, dels gir den lave renter og dels gir lave renter i seg selv en boost til asset prices.

Vi frykter at prisoppgangen i gull og sølv er et forvarsel på at finansmarkedene kan miste tilliten til papirpenger. Dersom det tilliten til papirpenger forsvinner, kan det oppstå panikk i finansmarkedene. Gullet kan stige til USD 1000 – 2000 eller 3000 på kort tid.


Gull den seneste måneden. Gullet har steget med ca USD 100 på én måned. Det er vanskelig å overvurdere hvor dramatisk dette er.


Gullet de seneste 5 dagene. Etter at gullet passerte USD 600 fikk vi et kraftig rally opp over USD 640. Så kom tilbakefallet og ny oppgang – dramatisk.

Prisutviklingen på sølv har vært ennå mer dramatisk, men den er ikke like viktig som utviklingen for gull. Legg spesielt merke til utviklingen de seneste dagene.

Som vi ser steg prisen på sølv fra under USD 7 per unse i september til over USD 14 per unse for noen dager siden. Selv etter det dramatiske fallet de seneste dagene er prisoppgangen for sølv formidabel.

Hans Jørgen Lysglimt


Latest Original Farmann Articles:


Active Treads On Farmann Forum (open forum):


Secure Fast Email And Webhosting By Www.Runbox.Com
Runbox - The Leader In Premium Email And Webhosting
Runbox Premium Epost og Webhosting