« Verdensbanken og andre byråkratiske feilslag i u-hjelpen | Main | The Short View: Economic outlook far from clear »

Gull faller USD 35 på én dag til USD 680 – USD under 6 mot NOK

Gull har i dag falt dramatiske 4,9% (USD 35) og omsettes i skrivende stund til USD 680. Vi er nå inne i en korreksjon som måtte komme. De fundamentale forhold ligger likevel fast. USD skal svekkes og dette vil gi høyere gullpris og lavere USD kurs i forhold til andre valutaer.
Den kloke investor ser nå an fallet og kommer seg inn i nye posisjoner til fordelaktige priser.

Dollarkursen var såvidt nede under NOK 6 per dollar. Vi kommer til å se 5-tallet igjen og dette vil få markedet i Norge til å våkne opp. Det er nå man skal posisjonere seg for det kommende dollarfallet. Selg norske kroner mot USD. Selg norske eksportbedrifter.

Oljen omsettes nå for USD 69,60. På lang sikt skal den inflasjonsjusterte prisen på olje ned, men vi vil se mye turbulens før den tid.

Selv solgte vi en del sveitsiske Franc som har gått meget bra mot USD de seneste dagene, dette for å ta noe gevinst og dermed redusere den totale eksponeringen noe. Vi blør selvfølgelig på våre posisjoner i gull, men holder på dem og vil vurdere å gå inn på lave kurser rundt USD 670-680.

Husk at mange investorer blir nervøse når de er med på nedganger som denne, det gir kjøpsmuligheter for den kloke investor.


Latest Original Farmann Articles:


Active Treads On Farmann Forum (open forum):


Secure Fast Email And Webhosting By Www.Runbox.Com
Runbox - The Leader In Premium Email And Webhosting
Runbox Premium Epost og Webhosting