« The Short View: Economic outlook far from clear | Main | Alan Greenspan sier housing boomen er over »

Markedskommentar

Vi har fått en kraftig korrektur i markedet, dette måtte komme før eller senere.
Asia har i natt fortsatt fallet, og vi kan derfor forvente at fallet fortsetter i Oslo i dag. En lavere oljepris, nå nede på USD 68 taler også for dette.
Det er viktig å skille på særnorske forhold og de internasjonale. Den høye oljeprisen på over USD 70 må ikke taes for gitt. Langsiktig er trenden for den inflasjonsjusterte prisen på olje nedadgående, det vil det fortsette å være. Det kan derfor hende vi har nådd en midlertidig topp for oljeprisen i denne omgang, det betyr selg i norske aksjer. Det betyr også selg NOK, selv om kronen kortsiktig har styrket seg fra under 6 kr mot USD til nå 6,15.
Hva skal man da kjøpe? Mange mener USA-aksjer er billige. Også eiendom i USD er blitt omtalt som billig. Vi forventer at USD vil falle så amerikanske eksportbedrifter er interessant.
Uansett vil den nærmeste tiden antagelig bli turbulent, det kan derfor være fornuftig å redusere sin totale eksponering. På den annen side tenker veldig mange slik, og det presser ned prisene, som leder til kjøpsmuligheter.


Latest Original Farmann Articles:


Active Treads On Farmann Forum (open forum):


Secure Fast Email And Webhosting By Www.Runbox.Com
Runbox - The Leader In Premium Email And Webhosting
Runbox Premium Epost og Webhosting