« Anbefales: BBC World News Radio | Main | Hva blir det til med gull? »

Dramatisk i kapitalmarkedene

Torsdag 8 juni 2006.
Oslo Børs ned 5,44%, Stockholm ned 4,50% – dette er dramatisk. Alle blør nå, i kveld er det ingen som spretter champagne på byen, snarere spør man seg selv "hvorfor så jeg ikke dette komme?".
Vi ser nå korreksjonen på den vanvittige oppgangen vi har sett de seneste årene. Og det vil uansett bli turbulent en tid fremover nå.
Spørsmålet er hva som skjer på noe sikt. Gullet er notert i dag til USD 607. Faller det under 600 er det på tide å gå inn igjen, vi trodde ærlig talt ikke vi noensinne skulle få se gullet på 500-tallet igjen – noensinne. Nå kan muligheten by seg å komme inn i gull.
Men eiendom står imot, boligmarkedet i Oslo når stadig nye høyder. Det er fascinerende å se hvordan de forskjellige kapitalmarkedene beveger seg ulikt i forhold til hverandre. Vi advarer likevel mot å tro at man har "tjent" en mill eller to bare fordi naboens hus gikk over takst, dette er supermoney som er vanskelig noensinne egentlig å realisere.

Dramatikken vi ser nå kan være "begynelsen på slutten". Før eller senere må vi nemlig få en reaksjon på den enormt ekspansive pengenpolitikken som er ført, spesielt de seneste 10 årene. Det pågår nå en debatt om hvordan Fed vil reagere dersom det smeller. Det er i prinsippet to veier å gå, enten strammer man inn gjennom en kraftig deflasjon og får korrigert økonomien, eller så svarer man med å redde alle mann gjennom å trykke penger i hyperinflasjonstakt.
Vi heller til at Fed vil gå inflasjonens vei, da er det kanskje ikke å så irrasjonelt å gjeldssette seg likevel – gitt at man investerer i noen som holder seg i verdi (hørte vi gull).

Mer om disse tingene og mye mer...


Latest Original Farmann Articles:


Active Treads On Farmann Forum (open forum):


Secure Fast Email And Webhosting By Www.Runbox.Com
Runbox - The Leader In Premium Email And Webhosting
Runbox Premium Epost og Webhosting