All time high – GET OUT!

Vi kan nesten ikke si det sterkt nok. GET OUT! New York har igjen brutt 14 000 og er på all time high nivåer. Oslo er helt på topp. Gullet er på all time high nivåer (innenfor denne syklusen). De skal begge ned, men oppgangen i slutten av en boom periode kan ofte være større og sterkere en man ville tro.
Alikevel vet alle at rentetrenden har snudd, Greenspan sier helt tydelig at renten om noen år vil ligge betydelig høyere en nå. Inflasjonen tar til, dette kommer til å presse renten ennå høyere.
Den første kredit krasjen har allerede kommet i sub-prime boliglån markedet i USA. Det er fryktelig naivt å tro at denne er begrenset til kun denne sektoren. Det er treighet i økonomien, og forskjellige sektorer plukker opp nyhetene ulikt fort. Det fremstår som åpenbart at veksten i husprisene har stoppet, dette KOMMER til å endre sentimentet blandt forbrukere i USA, de kommer til å handle mindre og dette vil påvirke bedriftenes overskudd.

Den oppturen vi nå ser i New York er en konsekvens av FED’s seneste rentesenkning, det var en anomali for å roe markedet som var i storm. Trenden for renten er opp.

Spør deg selv: Tror du virkelig at Dow nå skal fra 14 000 til 15 000 og 17 000 og 20 000 uten at det kommer en skikkelig smell derimellom?

I en ressensjon med stram pengepolitikk vil det bli nødvendig for mange å selge gull. Vi tror gullet fort kan stige til USD 800 i denne boomen, men i løpet av ressensjonen de nærmeste 1-2-3-4 årene skal gullet ned.

Gull vil før eller senere nå USD 2-3-4000 per unse og mer, men det er først når dollaren kollapser fullstendig, og da mener vi fullstendig. Det er umulig å vite når dette skjer, men det er unsansynlig at det blir nå, til det er verden for stabil og USA for sterkt.

Vi er i begynelsen av en ressensjon som MÅ komme basert på den vanvittige oppturen vi har hatt. The writing is on the wall. De gode nyhetene er oppbrukt, mulighetene for dårlige nyheter en nesten uendelig. Det er bare et tidsspørsmål før uroen og så panikken sprer seg i markedene. DU har fremdeles mulighet til å komme deg ut på topp. Ring megleren i dag og selg stort sett alt. Sitt på disse pengene til det igjen blir billig. Det du kan beholde er litt StatoilHydro og litt oljeservice, resten bør du selge.

PS: Det som kan forandre dette er om USA gjør det idiotiske og angriper Iran. Oljen vil da stikke til USD 100 og så USD 150+. Dow vil falle ned mot 10-12 000. Og gullet vil fort stikke til USD 1000.

Share
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.