« Kort grei innføring i markedet | Main | Olav Thommessen - hvem taper? »

Er du kunde hos Acta eller lignende selskaper - les dette

Det er kommet nye regler om investeringsrådgivning 1 november. Dette vil ikke hjelpe mye, de værste elementene vaskes ut, men det meste blir likevel absorbert av noen få veletablerte selskaper. Kundene som bruker disse veletablerte selskapene vil for det meste bli rundlurt.

Selskaper som Acta driver for det meste med skimming av dumme kunder. Deres fees er uhorvelige og de gir stort sett blaffen i hvordan det egentlig går med dine investeringer. Størsteparten av deres såkallte "investerinsrådgivere" er færske tullebukker uten kunnskap eller erfaring, de er kun ute etter max fees og selger deg gjerne et drittprodukt om de har høyeste fee på det. Selgeren vil aldrig bruke mer tid på deg en absolutt nødvendig og vil selge deg det første du napper på.

Du bør være ekstremt aktsom med å ha med disse selskapene og rådgiverene å gjøre.

Regel nummer en: Aldrig bruk en "investeringsrådgiver" som får kommisjon på salg av "produkter". Du bør heller betale 1000 kr per time for en dyktig uavhengig rådgiver.

Regel nummer to: Bruk alltid minst to forskjellige uavhengige investeringsrådgivere og samenlign deres råd.

Regel nummer tre: Dersom din investeringsrådgiver ikke setter seg skikkelig inn i din situasjon og dine mål før dere setter i gang så ikke benytt denne investeringsrådgiveren.

Regel nummer fire: Unngå fond, "strukturerte produkter" og ligndende. Som hovedregel kjøp aksjer, verdipapirer og eiendom direkte selv, og diversifiser. Når du kjøper en aksje i StatoilHydro på Oslo børs betaler du det samme som Goldman Sachs, Warren Buffet og de andre store aktørene. Å eie samme aksjer gjennom andre i fond og struturerte lureprodukter er kun satt opp for å skimme deg for fees.

Du bør uansett lese denne artikkelen om valg av investeringsrådgier:
http://www.bankrate.com/brm/news/Financial_Literacy/Oct_07_finding_financial_planner_a1.asp?caret=65c


Latest Original Farmann Articles:


Active Treads On Farmann Forum (open forum):


Secure Fast Email And Webhosting By Www.Runbox.Com
Runbox - The Leader In Premium Email And Webhosting
Runbox Premium Epost og Webhosting