« Er du kunde hos Acta eller lignende selskaper - les dette | Main | Selg selg selg »

Olav Thommessen - hvem taper?

Olav Thommessen stiller ikke til gjenvalg som nestleder for Venstre, han er ute av det sporet.

Den egentlige taperen i dette er ikke Thommessen, det er alle oss andre, du og jeg. Thommessen har forsøkt seg i business, det har vist seg å være vanskelig. Men det er slike personer vi vil ha i politikken, mennesker som ikke er politikse broilere som Sponheim men mennesker som også operer vi virkelighetens verden.

I virkeligheten er det svært vanskelig å drive business. Innimellom må man kanskje kortsiktig løse et problem med å låne 72 000 kr en kort periode, det er egentlig ikke en big deal dersom pengene er blitt betalt tilbake. I alle andre sammenhenger er det en ikke-sak. Men Thommessen blir tatt på det på grunn av de politikse ambisjonene.

Konklusjonen er at det er ekstremt vanskelig å både være forretningsmann og ha politiske ambisjoner på en gang. Om du i tillegg får en personlig knekk eller to som Thommessen har hatt med hjerneblødning og samlivsbrudd så er du ferdig.

For å klare det politiske spillet må du drive med det på heltid, slik som den uspiselige og åpenbart uredelige (ref FrP standpunktet) Sponheim gjør.

Folket får de politikerene de fortjener. Thommessen var en slik politiker som vi trengte, men folket, media og hans politiker kolegaer (og han selv) har nå fått han ut.

Folket fortjener en Sponheim, og de får en Sponheim. Trist men slik er det.

Dette er ennå en tydelig grunn til at politikernes makt må begrenses så mye som mulig, det er den værste sorts mennesker som blir politikere.


Latest Original Farmann Articles:


Active Treads On Farmann Forum (open forum):


Secure Fast Email And Webhosting By Www.Runbox.Com
Runbox - The Leader In Premium Email And Webhosting
Runbox Premium Epost og Webhosting