Skandale; Lyden i den nye operaen er elendig, platt og livløs

Vi var på lydprøve i den nye operaen denne uken. Dette er vårens skandale, lyden i operaen er helt elendig. Helt platt, livløst. Vi kom ut i pausen svimmel med sus i ørene. Om ikke dette fikses er det vårens skandale.
Antagelig har det med materialvalget å gjøre inne i Operaen. Det er brukt veldig mye harde materialet som mørkt hardt edeltre, metallplater, tregulv. Disse harde materialene reflekterer antagelig lyden “hard”. Det er nok en grunn til at operaen i Stockholm, Paris mm er fyllt med gips, plysj, tepper, ornamentikk mm, disse tingene påvirker antagelig lydbildet. Vi er ikke spesialister på dette men lyden er ikke bra. Den “rører” ikke, det er like flatt som på en gammel mono tube tv.
Var vi operasjefen ville vi skylde på streiken og utsette åpningen av operaen for å fikse lyden.
Vi må si at vår første opplevelse av operaen desverre IKKE gav mersmak, det synes vi er svært leit.

[youtube]http://www.youtube.com/v/pCbTf5y_pZY[/youtube]
http://www.youtube.com/v/pCbTf5y_pZY

Share
This entry was posted in Kultur. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.