Dette er den store kollapsen for papirpenger

IN NORWEGIAN
Av: Hans Jørgen Lysglimt

Med den senere tids oppgang i markedene blir mange forledet til å tro at dette er en ny holdbar oppgangsperiode. Det er det ikke.

Som tilhengere av den østerrikske økonomiske skole vet vi at papirpenge regimer før eller senere må kollapse. Det vanskelige er å forutse hvor lenge de holder. Vi vet likevel at papirpenger har null verdi, de er basert på tillit og den tiltiten vil før eller senere falle bort. Spørsmålet er om det er nå, vi tror det. Verden har blitt fylt med verdiløse papirpenger spesielt siden 1971, når USA som siste land gikk bort fra gullstandarden. I dag er det bare tillit, intet mer bak pengene.

Vi har nå gått ut og sagt at dette er kollapsen, dette er den krasjen som må komme. Vi kan ha rett eller feil i dette. Kanskje klarer politikerne i verden å sette sammen et nytt system, trykke nye penger og utsette kollapsen noen år til – kanskje en generasjon.

Ditt syn på dette er helt fundamentalt for hvilken markedstro du nå skal ha. Om du skal tro på den oppgangen vi har sett i det siste.

Dersom du tror papirpengesystemet nå kollapser, eller tilliten gradvis forsvinner, skal du ta en defensiv posisjon. Lav gjeld, lavt forbruk, lokal fokus, fokus på familie, høy sparing, kjøpe gull og sølv, kjøkkenhage, hermetikk, drive liten business som du eier selv. Vi tøyser ikke om dette. Tror du dette har du funnet et hjem hos Farmann.

Dersom du tror systemet nå skal proppes opp til en ny runde med gjeld og massivt med nye papirpenger skal du ta motsatt posisjon. Mer gjeld, global fokus, nye klær, ny bil, nytt hus, ny dame, hytte på fjellet, hytte ved sjøen, båt, hus i Spania, le av gull og sølv, kjøpe aksjer med lånte penger og være med på en ny opptur. Stort sett det du er vant til fra de siste 20 årene, bli gjerne eiendomsmelger for luksus hytter på fjellet. Om det slår til får du et kjempegodt liv, og det er du kanskje fortjent. Observer at vi ikke tøyser om dette heller.

Vi vet ennå ikke hvor dette bærer, men fra Farmann’s ståsted er den finansielle krisen forstadiet på kollapsen på papirpengene som vil lede til en langvarig depresjon. Denne depresjonen kan vare i 5-10-15 år, og i andre enden må verden finne nye alternative solide monetære standarder til å erstatte papirpengene. Først når pengene igjen er blitt stabilisert kan vi få varig økonomisk vekst. Vi kan også få en total kollaps med den totale stat og direkte fascisme, tenk på George Orwells 1984. Vi tøyser heller ikke om dette.

Dette er ekstremt dystre spådommer, og det bunner i grunnen i det totale korrupte politiske system vi har utvikler over de seneste tre fire generasjoner. Vi håper våre spådommer ikke kommer til rett, men vi tror vi har rett og investerer deretter.

Snakker du med andre hovedstrøms økonomer vil de si sannsynligheten for vårt scenario er mindre en 1%, kanskje du finner noen som sier fem eller ti prosent på litt sikt, men selv da bør du allerede nå tenke dette over og posisjonere deg deretter. Du velger.

Dette er de samme hovedstrøms økonomer som lo as oss når vi i Farmann advarte mot en nære forestående krasj og anbefalte deg å selge alt av aksjer og eiendom i november 2007, og å derfor sitte i cash. I 2006 og 2007 advarte vi mot strukturerte spareprodukter, mot Acta, mot eiendom, mot Island. Mainstream økonomene ville gitt de spådommene mindre en 1% sansynlighet. Farmann har anbefalt gull siden gullet sto i USD 500, det står nå snart i USD 1000. Har din bank, Kristin Halvorsen eller noen andre anbefalt deg å kjøpe fysisk gull å selv ha kontroll over? Du bestemmer hva du vil tro på og hvem vi vil tro på.

Papirpenger KAN IKKE vare evig. Den norske krone slik vi kjenner den i dag, som kun papir vil ha NULL VERDI før eller senere. Grunnloven er 195 år gammel, om 195 år dvs i 2204 har papirpengene GARANTERT kollapset til null og blitt erstattet med noe annet. Ingen andre forteller deg dette, forde ingen andre er interessert, de fleste er på en eller annen måte en del av papirpengesystemet. Spørr deg selv hvem som bringer frem dette budskapet i Norge andre en Farmann?

Spørsmålet er ikke OM kollapsen kommer, det er NÅR kollapsen kommer, med særdeles omveltende konsekvenser for hele den rådende verdensorden. Vi mener det er overveiende sansynlig at det er NÅ.

NÅ.

Oslo, Norge
24. mars 2009
Hans Jørgen Lysglimt
Redaktør Farmann


Kommentarer oppfordres på forumet på tråden med samme tittel.

Share
This entry was posted in Economics, Finans, Økonomi. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.