På tide å gå short igjen?

Av Geir Kokkvoll Engdahl

Jeg har på forumet lovet å poste tidspunktet når jeg igjen går inn short i markedet. Den dagen er nå kommet. I dag la jeg inn en ordre på short SPY. SPY er et elektronisk styrt fond (ETF) som følger S&P 500 indeksen i USA.

Grunnen til at jeg nå går short igjen er at markedet nå teknisk sett er meget “overbought”, og tegn til at markedet er i ferd med å miste dampen etter et meget imponerende bear marked rally. Vi kan fort se S&P nede i 750 igjen på kort sikt, og det er en profitt som jeg gjerne vil ta del i. Disse tekniske indikatorene kan virke som “voodoo” på mange, men faktum er at mange “tror på” eller bruker disse indikatorene, og de blir dermed selv-oppfyllende. Mitt eget forhold til dette er at nyheter trumfer tekniske indikatorer, men at på kort sikt og uten større nyheter, er tekniske indikatorer og graf-analyse kurante verktøy. De kan på ingen måte erstatte kunnskap om fundamentelle forhold, men er et godt supplement. Hvis teknisk analyse sier en ting, og fundamentelle forhold tilsier noe annet, kan det være en god ide å ha is i magen og holde seg unna en stund. Akkurat nå er både fundamentelle forhold  (meget bearish etter min mening) og teknisk analyse enige.

Noen advarsler: Spesielt når man shorter aksjer, er man absolutt nødt til å definere et punkt der man ikke lenger er villig til å tape mer. Shorting har i teorien ubegrenset nedside, så man må være villig til å innse at man noen ganger tar feil, og komme seg ut av tapende posisjoner. Legg inn en stopp-ordre (anbefaler rundt 90 på SPY), og ikke kanseller denne under noen omstendigheter. Og ja, jeg tar feil iblant, og dette kan godt være en av gangene, så ikke spill med penger du ikke har råd til å tape.

Hvorfor lytte til meg i det hele tatt? På www.equitrader.com (en virtuell trading konkurranse med høyst ekte pengepremier) er jeg ranket som nummer 1 (se under “Top 10 Traders” på forsiden), basert på mer enn 30 konkurranser over mer enn to år. Jeg tjente penger i fjor da olje gikk i været, jeg tjente mens markedet krasjet, jeg tjente på nedturen i februar, og jeg tjente faktisk på oppturen i mars også. Det er det ikke mange, selv bears, som kan skryte på seg. Du kan se oversikten over samtlige transaksjoner her. Du kan se transaksjonene for hver konkurranse ved å trykke på kakediagrammet til venstre for hver konkurranse i listen. Du trenger en egen bruker på Equitrader for å gjøre dette, men det er absolutt å anbefale å prøve seg i disse konkurransene. Fint om du refererer til dark_lord om du registrerer deg.

Lykke til!

Er dette en god ide? Diskuter på forumet!

Share
This entry was posted in Økonomi. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.