Løsrivelse i USA ?

Den 7. november, dagen etter Obama ble valgt bestemte en mann fra “delstaten” Louisana og opprette en begjæring på whitehouse.gov . Han siterte den amerikanske uavhengighetserklæring om borgernes rett til løsrivelse når myndighetene er blitt tyranniske.

Raskt følgte en begjæring fra Texas, som siterte at NDAA (loven som tillater presidenten arrestere folk på udefinert tid) og TSA (som klår og skanner alle flypassasjerer).

Her er en oversikt:

Bør folk med et frihetlig syn på politikk synes dette er positivt ?

Jeg vil si definitivt ja. For det første disse delstatene er bebodd av de som i størst grad ønsker at retten til liv og eiendom skal respekteres, mens mer “Democrat” stater ligger nærmere det norske systemet. Det kan ha utslag i alle slags nye friheter. Det er f.eks veldig usannsynlig at Texas, Louisana osv. alle skal ha en sentralbank. Det er også veldig usannsynlig at de vil sette igang utenlandske kriger og ha baser i over 100 land.
For det andre, så vil dette hjelpe snu den raske maktsentralisering som har forekommet de siste 50 årene hvor lokal bestemmelsesrett har lidd ved å øke sfæren til mer sentrale enheter; Oslo over kommunene, DC over Delstatene, EU over Oslo/Athen osv. FN over land etc.

Er dette usannsynlig ? Nei, dessverre virker dette usannsynlig. Men hvis de virkelig setter i gang er det vanskelig å vite hva faktisk Washington DC kan gjøre med det. De tør vel ikke dronebombe disse statene ? Da tipper jeg at enda flere stater vil rømme.

Her er tallene foreløpig:

1. Texas – 35 221
2. Louisana – 18 882
3. Alabama – 10 252
4. Florida – 10 161
5. North Carolina – 9 398
6. Mississippi – 7 268
7. Kentucky – 7 172
8. Indiana – 7 266
9. Oregon – 6 074
10. Tennesse – 9 329

Det er flere, bare se de inne på: https://petitions.whitehouse.gov

Share
This entry was posted in Politikk, Samfunn, USA. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.